20/01/2019

Zeker van je baan in 3 stappen

zakenvrouwDat het slecht gaat in de bankenwereld, hoeven we hier niet te vertellen. De tijden zijn onzeker, en zeker als financiële medewerker kan het dus geen kwaad om het heft in eigen had te nemen en ervoor te zorgen dat jij de waardevolle werknemer bent die je baas niet kwijt wilt. Hieronder hebben we daarom 3 tips opgesteld om van jezelf een onmisbare factor binnen het bedrijf te maken.

1. Ontwikkel je talenten

Om goed om te gaan met de veranderingen die op een bedrijf afkomen, is sterk leiderschap nodig. Persoonlijk leiderschap zit in iedereen, en gaat uit van ambitie, ondernemerschap, inzet voor het bedrijf, resultaatgerichtheid, samenwerking en klantfocus. Ontwikkel deze talenten, bijvoorbeeld door het volgen van een cursus leidinggeven.

2. Wees flexibel

Werken op tijden die vroeger ongebruikelijker waren, komt tegenwoordig steeds vaker voor. Ook de plaats waar je werkt, de ene keer op kantoor, de andere keer bij een klant of medewerker thuis, laat steeds meer verandering zien. Zorg daarom dat je plaats- en tijdonafhankelijk kunt werken.

Ook voor een goede samenwerking is flexibiliteit een vereiste. Zie je collega’s hierbij niet als concurrenten, maar maak juist gebruik van de kennis, ervaring en relaties van de mensen met wie je samenwerkt. De verscheidenheid aan potenties is juist wat een bedrijf sterk maakt.

3. Zorg dat je goed in je vel zit

Bedrijven verwachten steeds meer van hun werknemers, en opdat je je goed kunt blijven ontwikkelen en flexibel werkt, zul je moeten zorgen dat je mentaal en fysiek goed in je vel zit. Zorg daarom dat regelmatig sporten en gezond eten een vaste plek krijgen in je leefpatroon, zodat je bovendien met meer plezier naar je werk gaat.

Vraag je eens af of je nog over de vereiste kennis en vaardigheden beschikt voor jouw job, en of je eigenlijk nog wel goed op je plek zit of dat je elders in het bedrijf beter tot je recht zou komen. Iedereen is anders, en daarom moet jij je ambitie en uniciteit laten zien.