13/02/2019

Ook volgend jaar nog belastingvoordeel tweede huis

belastingvoordeel tweede huis

Ook volgend jaar nog belastingvoordeel tweede huis

Mensen die een tweede huis hebben en dat door de huidige crisis niet verkocht krijgen zullen ook volgend jaar kunnen profiteren van extra belastingvoordeel. De tijdelijke maatregelen zou eigenlijk eind dit jaar aflopen, maar doordat de crisis nog altijd aanhoudt is besloten dat de maatregelen ook volgend jaar van kracht zijn.

Maatregelen

Volgens de crisismaatregelen mogen mensen die momenteel met een tweede huis zitten en dit huis niet kunnen verkopen de hypotheekrente van beide hypotheken voor 3 jaar (in plaats van 2 jaar) aftrekken van de belasting. Mensen die een tweede huis hebben verhuurd en de huurders zien vertrekken zonder dat daar nieuwe voor in de plaats komen mogen bovendien de financieringskosten voor die woningen aftrekken.

Nog geen definitief herstel

Staatssecretaris Weekers van Financiën licht de beslissing om de crisismaatregelen te verlengen toe door aan te geven dat de woningmarkt wel tekenen van licht herstel vertoond, maar dat herstel is vooralsnog te broos. Mensen zouden daarom extra zekerheid nodig hebben in deze moeilijke tijden. De Vereniging Eigen Huis had eerder al aangedrongen op het verlengen van de maatregelen, omdat veel mensen met twee huizen anders in de problemen zouden komen. Volgens Weekers was dat aandringen echter niet nodig, de beslissing om de maatregelen te verlengen zat al in de pijplijn.