13/02/2019

Macintosh verkoopt winkels Scapino België

Macintosh verkoopt de 24 Belgische Scapino winkels aan DFM Participaties. Dit hebben beide partijen dinsdag laten weten.

Macintosh Retail Group, bekend van winkelformules als Dolcis en Kwantum,  wil de focus gaan leggen op zijn kernactiviteiten en dan met name op fashion. “De positie van Scapino in België is te klein om als discounter succesvol te kunnen zijn. Daarbij speelt een rol dat het nauwelijks mogelijk is om de Belgische activiteiten te ondersteunen vanuit het goed renderende Scapino Nederland, dat wel onderdeel blijft uitmaken van Macintosh Retail Group,” aldus topman Kurt Staelens.

Scapino Macintosh

De winkels zullen verder gaan als The Fashion Market, een discountformule voor dames-, kinder- en herenkleding, schoenen en accessoires. Voor de 168 werknemers die bij Scapino werkten verandert en niets, zij gaan mee naar de nieuwe eigenaar en behouden hun arbeidsvoorwaarden, aldus Macintosh. De nieuwe winkels moeten heringericht worden en een jongere uitstraling krijgen. Half oktober moet de eerste Fashion Market geopend worden. Hoeveel DFM Participaties heeft betaald voor de overname, is niet bekend gemaakt.

 

Eerder in het nieuws

Macintosh is dit jaar al meerdere malen in het nieuws verschenen, met goed en minder goed nieuws. Eind juli bracht het bedrijf cijfers naar buiten waaruit blijkt dat ze dieper in het rood kwamen te staan. Daartegenover staat dat de cross channel strategie die Macintosh hanteert, een succes blijkt te zijn. Maar liefst 6% van de totale verkopen werd gedaan in een van de webshops. Dit is een stijging van 41% ten opzichte van het voorgaande jaar.